Образованието е най-важната инвестиция, която можем да правим в бъдещето,

...
 
Образованието е най-важната инвестиция, която можем да правим в бъдещето,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Образованието е най-важната инвестиция

 

Образованието е най-важната инвестиция, която можем да вършим в бъдещето, с цел да е по-силна България, с цел да използваме всички тези гении, които имаме. Това сподели в Русе служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Трябва да бележим традициите, които българската просвета и обучение има. Доволен съм, че тук виждаме точно това “, сподели Пеканов.По думите му има и съществено финансиране по линия на европейските стратегии.

Пеканов сподели още, че в Плана за възобновяване и резистентност има заложени доста средства за инфраструктурни планове, както и за сферата на образованието.

„ От началото на новия програмен интервал огромна част от средствата по европейските стратегии са заделени за всички други региони отвън София. Това е верният метод. Дълги години огромна част от ресурса отиваше за столицата на България, защото имаше и най-висока готовност за тези планове. В новия програмен интервал най-много 30 % от всяка европейска стратегия могат да отидат в столицата, а останалите – в другите елементи на страната. Трябва да се съсредоточим изключително върху Северна България. Преди два месеца учредихме Съвет за стопански разбори, като първият разбор в него демонстрира, че страната ни се развива доста неравномерно “, сподели още Пеканов.

 

Етикети: инвестицииОбразованиеПеканов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР